Sport/WK 2018
2227422
WK 2018

Zweedse coach ontroerd: ’Zó ontzettend trots’

Janne Andersson

Janne Andersson

JEKATERINENBURG - Bondscoach Janne Andersson van Zweden kwam na de indrukwekkende WK-tromf op Mexico (3-0), goed voor poulewinst en een plaats in de achtste finales, superlatieven te kort.

Janne Andersson

Janne Andersson

„Ik ben zó ontzettend trots op wat mijn spelers hier hebben gepresteerd en hoe ze dat hebben gedaan”, zei hij. „Ik ben er zelfs een beetje ontroerd door. We vormen bij dit WK een hecht team. Spelers, trainers, begeleiders en officials, allemaal doen we er alles aan om succes te hebben op dit WK. Als je dan ziet hoe gedisciplineerd en geconcentreerd we hebben gespeeld tegen Mexico, dan kun je alleen maar heel erg blij en tevreden zijn.”

Volgens Andersson was de Zweedse manier van spelen tegen Mexico niet heel anders dan tegen Duitsland (1-2) en Zuid-Korea (1-0). „We gaan altijd van een bepaalde basis uit. We willen counters van de tegenstander voorkomen en veel in balbezit komen om controle te houden. In dat opzicht vind ik dat we groeien in het toernooi. Dat was tegen Mexico duidelijk te zien.”

Waarom hij bijna niet juicht bij een Zweedse treffer vond de koele Andersson geen discussiepunt. „Ik ben dan al bezig om onze volgende stap in de tactiek te bedenken.”