Sport/WK 2018
2227743
WK 2018

Southgate grapt over uitdelen kopstoot

Southgate had zijn lolbroek aan.

Southgate had zijn lolbroek aan.

KALININGRAD - De wedstrijd tussen Engeland en België gaat alleen nog maar over de groepswinst. Maar die kan mogelijk wel bepaald worden op basis van fair-play. Bondscoach Gareth Southgate heeft daar wel een ’apart’ idee over.

Southgate had zijn lolbroek aan.

Southgate had zijn lolbroek aan.

„Als ik morgen in het slot een kopstoot verkoop aan Roberto Martinez, dan weten jullie dat we een andere benadering hebben over het bereiken van de volgende ronde”, grapte hij op zijn persconferentie.

Net op het moment dat Gareth Southgate aan zijn persconferentie voor de wedstrijd tegen België begon, was Duitsland bezig aan zijn laatste minuten van de wedstrijd tegen Zuid-Korea. En dus kreeg Southgate meteen vragen over de uitschakeling. „Ik ben zeer verrast over de uitschakeling van Duitsland”, zegt Southgate. „Het is ongewoon om te zien dat ze het zo lastig hebben. Dat betekent dat het niveau van alle ploegen heel hoog is.”

Over naar de wedstrijd tegen België dan. Als die morgen op een gelijkspel eindigt, wint de ploeg met het minst aantal gele kaarten de groep. Al zijn er mensen die vinden dat de tweede plaats interessanter is. „Nee serieus, ik wil dat we zo weinig mogelijk kaarten pakken, want dat is belangrijk in het vervolg. We willen onze groep winnen. Er moet een winnaarsmentaliteit komen in de Engelse nationale ploeg. Ik kan dan niet tegen mijn spelers zeggen dat ze niet mogen winnen.”

„Of de tweede plaats interessanter is? Nee, we moeten blijven winnen. Engeland heeft sinds 2006 geen enkele wedstrijd meer gewonnen in een knock out-fase. Dus waarom zouden we nu speculeren op een mogelijke tegenstander in de halve finale.?”