Sport/WK 2018
2227894
WK 2018

Frankrijk hoopt op Hernández tegen Argentinië

Didier Deschamps met Lucas Hernandez

Didier Deschamps met Lucas Hernandez

ISTRA - Frankrijk hoopt zaterdag in de achtste finale van het WK tegen Argentinië te kunnen beschikken over Lucas Hernández.

Didier Deschamps met Lucas Hernandez

Didier Deschamps met Lucas Hernandez

De verdediger van Atlético Madrid viel dinsdag in de laatste groepswedstrijd tegen Denemarken (0-0) kort na rust geblesseerd uit. ,,Ik voelde iets in mijn dijbeen, maar waarschijnlijk komt het wel goed'', zei Hernández een dag later.

De 22-jarige Fransman was in alle groepswedstrijden de startende linksback in het elftal van bondscoach Didier Deschamps. Hernández werd tegen de Denen afgelost door Benjamin Mendy, de beoogde linksback van de nationale ploeg. Mendy stond echter een groot deel van dit seizoen aan de kant vanwege een zware knieblessure en heeft nog niet zoveel ritme.

Frankrijk treft Argentinië zaterdag in Kazan. Presnel Kimpembe weet maar al te goed wie de Fransen daar vooral in de gaten moeten houden. ,,Ik denk dat niemand op aarde in z'n eentje Lionel Messi kan afstoppen. We moeten het met z'n allen doen'', zei de verdediger van Paris Saint-Germain, die na zijn basisplaats tegen Denemarken waarschijnlijk weer moet plaatsmaken voor Samuel Umtiti.