Sport/WK 2018
2228198
WK 2018

Zwitsers na gelijkspel nu tegen Zweden

NIZNJI - Zwitserland heeft de achtste finale van het WK voetbal in Rusland gehaald. De Zwitsers speelden 2-2 tegen Costa Rica. In de volgende ronde wachten nu de Zweden.

Toch werd het gelijkspel niet met gemak binnengehaald. Costa Rica kreeg in de beginfase veel kansen. Bij de eerste poging stond de hand van doelman Jan Sommer en de paal een goal in de weg. Tien minuten later moest de sluitpost weer met een uitstekende reflex de Zwitserse meubelen redden.

Toch kwam Zwitserland op voorsprong. Lichtsteiner zette vanaf rechts goed voor, de bal werd in de zestien perfect teruggekopt op Blerim Dzemaili. Die schoot knap de 1-0 binnen.

Rodriguez knalde na rust voor de Zwitsers net over. Toch kwam Costa Rica verdiend op op gelijke hoogte. Uit een corner kopte Kendall Waston heerlijk binnen: 1-1.

Aangezien de Zwitsers het wel geloofden en Costa Rica met een punt ook wel tevreden was, leek het duel in 1-1 te eindigen. Daar dacht invaller Josip Drmic anders over. Hij schoof in de 88e minuut de 2-1 binnen.

Een minuut later ging de bal echter op de stip. Althans, dat leek zo. De VAR besloot (terecht) dat het buitenspel was, waardoor de wedstrijd in 2-1 leek te eindigen.

Maar in de 91e minuut werd er alsnog een strafschop gegeven. Zakaria beging de overtreding. Bryan Ruiz benutte de penalty met alle moeite. Via de onderkant van de lat en het hoofd van Sommer werd het toch nog 2-2.