Sport/WK 2018
2228449
WK 2018

Tadic: ’Ajax is altijd een droom voor mij geweest’

Dusan Tadic baalt.

Dusan Tadic baalt.

MOSKOU - Dusan Tadic werd woensdagavond met Servië door Brazilië uitgeschakeld op het WK en heeft zin om bij zijn nieuwe club Ajax aan de slag te gaan.

Dusan Tadic baalt.

Dusan Tadic baalt.

„Ik hoorde vandaag dat het allemaal rond was”, zei Tadic na de 2-0 nederlaag tegen Brazilië. „En daar ben ik ontzettend blij mee. Ajax hoort bij de vijftien, twintig grootste clubs van de wereld. Er waren veel aanbiedingen en ik had verschillende mogelijkheden om een vervolgstap in mijn carrière te zetten. Maar het is altijd een droom van mij geweest om bij Ajax te spelen. Ik wil titels winnen en Champions League spelen, de club en ik kunnen elkaar helpen.”

Schreuder belangrijk

Tadic sprak nog niet met Erik ten Hag, maar wel met Alfred Schreuder. „Met hem en Henk Veldmate heb ik na mijn periode in Nederland altijd contact gehouden. Zij zijn voor mij een belangrijke reden geweest om voor Ajax te kiezen. De trainer heb ik nog niet gesproken, maar Schreuder heeft me goede dingen over hem verteld.”

De Serviër kijkt er naar uit om met zijn ervaring belangrijk te zijn voor de Amsterdamse ploeg. „Ik denk dat het altijd goed is om een mix te hebben van ervaren spelers en jonge talenten. Zij kunnen veel baat hebben bij de ervaring die ik meeneem.” Het maakt de linkspoot niet veel uit op welke positie hij gaat spelen. „Ik kan op nummer 10 spelen, maar ook links of rechts aan de zijkant. Als ik met doelpunten, assists en mijn spel maar belangrijk kan zijn voor de ploeg.”

Terug met een kleurtje

Maar eerst wil de kersverse Ajax-speler even tot rust komen. „Er is geen winterstop in de Premier League, dus ik heb een heel jaar doorgevoetbald. Ik heb nu écht even vakantie nodig. Met mijn familie ga ik even lekker naar Griekenland en daarna kom ik met een lekker kleurtje naar Amsterdam.”