Sport/WK 2018
2228482
WK 2018

Volgens Tadic breekt verlies tegen Zwitserland Servië op

Ajax-aanwinst bedroefd: ’Wij hadden het verdiend’

Dusan Tadic kijkt hoe Neymar de bal controleert.

Dusan Tadic kijkt hoe Neymar de bal controleert.

MOSKOU - Servië móest woensdagavond winnen van Brazilië om door te gaan naar de achtste finale van het WK, maar kon na de 2-0 nederlaag tegen Neymar & co de koffers pakken.

Dusan Tadic kijkt hoe Neymar de bal controleert.

Dusan Tadic kijkt hoe Neymar de bal controleert.

Teleurgesteld

„Ik ben erg teleurgesteld”, sprak Ajax-aanwinst Dusan Tadic na afloop. „In de tweede helft hadden we tussen de 55e en 65e minuut een goede fase, waarin we de kansen hadden om te scoren.” Met name spits Aleksandar Mitrovic liet twee goede kopkansen onbenut. „En vervolgens scoren zij de 2-0, toen was het wel gedaan”, verzuchtte de linkspoot.

Het had Tadic niet verbaasd dat Servië lange tijd goed mee kon met Brazilië. „Dat had ik verwacht, want we hebben veel kwaliteit. We hadden meer de bal en maakten de goede keuzes in balbezit. Dan word je meteen gevaarlijk.”

Goede les

Tadic erkende dat de nederlaag tegen Zwitserland de Serviërs heeft opgebroken. „Als we uit die wedstrijd een punt hadden meegenomen, waren we doorgegaan, daar ben ik van overtuigd. Maar het heeft ook met ervaring te maken. De meeste spelers hebben weinig van dit soort wedstrijden op een dergelijk podium gespeeld. We hadden verdiend om door te gaan, maar dit is een goede les geweest voor ons.”