Sport/WK 2018
2228642
WK 2018

Vandaag op het WK: Gaan België en Engeland voor nederlaag?

Kevin de Bruyne en Eden Hazard.

Kevin de Bruyne en Eden Hazard.

Bij het WK voetbal in Rusland vallen donderdag de laatste beslissingen in de groepsfase.

Kevin de Bruyne en Eden Hazard.

Kevin de Bruyne en Eden Hazard.

Om 16.00 uur beginnen de afsluitende duels in groep H. Japan speelt in Volgograd tegen Polen en Senegal neemt het in Samara op tegen Colombia. Japan heeft als koploper met vier punten aan een gelijkspel genoeg voor een plek in de achtste finales. Polen is met nul punten al uitgeschakeld.

Senegal, dat ook op vier punten staat, heeft eveneens aan een remise voldoende voor kwalificatie. Colombia (drie punten) daarentegen moet winnen om op eigen kracht de laatste zestien te bereiken.

In poule G staat alleen nog de groepswinst op het spel. Engeland en België staan beide op zes punten, ook met dezelfde doelcijfers (8-2), en spelen vanaf 20.00 uur in Kaliningrad tegen elkaar. Het duel tussen Panama en Tunesië, dat in Saransk ook om 20.00 uur aanvangt, gaat alleen nog om de eer.

De winnaar van groep H speelt tegen de nummer twee van groep G en de winnaar van groep G komt uit tegen de runner-up van groep H in de achtste finales.

Voor België en Engeland lijkt het veel voordeliger om als nummer twee in de groep te eindigen. De groepswinnaar treft als het de achtste finales overleeft Brazilië of Mexico, terwijl de nummer twee bij winst in de achtste finales stuit op Zweden of Zwitserland.