Sport/WK 2018
2228717
WK 2018

Bekritiseerde Özil botst met Duitse fans

Mesut Özil baalt als een stekker.

Mesut Özil baalt als een stekker.

Mesut Özil kreeg het afloop van de Duitse blamage op het WK aan de stok met een aantal Duitse fans. Regerend wereldkampioen Duitsland vloog er woensdagmiddag uit door een nederlaag tegen Zuid-Korea: 2-0.

Mesut Özil baalt als een stekker.

Mesut Özil baalt als een stekker.

De middenvelder was al bijna in de kleedkamer nadat hij zijn shirt in het publiek had gegooid, maar keerde terug op het moment dat hij werd uitgescholden. Keeperstrainer Andreas Köpke (56) en een bodyguard voorkwamen een confrontatie in Moskou, schrijft Bild Zeitung.

Özil en Ilkay Gündogan kregen vlak voor de mondiale voetbalstrijd bakken met kritiek te verwerken. Het tweetal dat Turkse wortels heeft, ging op de foto met president van Turkije, Recep Tayyip Erdogan.

Özil werd tijdens de laatste twee interlands in de aanloop naar de mondiale voetbalstrijd, tegen Oostenrijk en Saoedi-Arabië zelfs uitgefloten. Na de nederlaag tegen Mexico (1-0 tijdens het openingsduel) pleitte de politieke partij AfD voor het uit de selectie zetten van het tweetal.

Bild Zeitung pakte Özil stevig aan na de beschamende nederlaag tegen Zuid-Korea. De middenvelder van Arsenal werd vergeleken met een ’heel oude vulkaan’.

Keeper Manuel Neuer vond het hele team vreselijk slecht voor de dag komen. „We waren er niet bij. Als we het vandaag hadden gered, waren we er in de volgende ronde of de kwartfinales uitgelvlogen. We verdienden deze uitschakeling. Dit is niet het Duitsland dat we allemaal kennen”, zei de doelman van Die Mannschaft en Bayern München.