Sport/Voetbal
2229354
Voetbal

Bergkamp zei: ’Je hebt alleen bij Feyenoord gespeeld’

Bosz sluit terugkeer bij Ajax niet uit

Peter Bosz en Dennis Bergkamp.

Peter Bosz en Dennis Bergkamp.

Peter Bosz koestert geen enkele wrok jegens Ajax sinds zijn vertrek bij de club in de zomer van 2017.

Peter Bosz en Dennis Bergkamp.

Peter Bosz en Dennis Bergkamp.

De ex-international heeft nog altijd warme gevoelens voor Ajax en sluit een terugkeer op enig moment niet uit, zo zei hij gisteravond bij Voetbal Inside. „Zeker wel, waarom niet? Ondanks het feit dat de samenwerking heel moeizaam verliep, heb ik het heel erg goed naar mijn zin gehad. Er zijn een heleboel warme mensen binnen die club. Ik was het liefst gewoon bij Ajax gebleven”, vertelde Bosz.

De 54-jarige Apeldoorner vertrok een jaar geleden na een jaar bij Ajax naar Borussia Dortmund, omdat Ajax een aantal eisen niet inwilligde. Zo wilde Bosz een andere invulling van de technische staf. Bij Borussia werd hij uiteindelijk in december ontslagen. Van de Duitse club kreeg hij een riante afkoopsom.

De leiding van Ajax heeft op dit moment het volste vertrouwen in coach Erik ten Hag en geeft alle steun aan de opvolger van Marcel Keizer. Maar het is voor Ajax goed om te weten dat, mocht het fout gaan, Bosz een tweede periode in Amsterdam niet bij voorbaat uitsluit.

Bosz is bij veel fans nog altijd ontzettend populair. Bovendien zijn stafleden Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp afgelopen seizoen op non-actief gezet. Twee mensen binnen Ajax met wie Bosz nauwelijks door een deur kon. „In de trainerskamer werkten we gewoon niet samen. Bergkamp was niet hét struikelblok, maar wel onderdeel van. Als ik zei: ’ik heb op niveau gespeeld’, zei Bergkamp: ’je hebt alleen bij Feyenoord gespeeld.’ Ik denk dat ik wel op niveau heb gespeeld.”

In een eerder stadium werd Frank de Boer al gepolst hoe hij tegenover een terugkeer staat bij Ajax. De Boer veroverde tussen 2011 en 2014 vier landstitels met de Amsterdammers.