Sport/Autosport
2230700
Autosport

Ricciardo dicht bij nieuwe deal Red Bull

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo

SPIELBERG - Daniel Ricciardo is dichtbij een nieuwe deal met Red Bull. Zowel de Australische Formule 1-coureur als topman Helmut Marko van het Oostenrijkse raceteam meldde dat een akkoord over contractverlenging in de maak is.

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo

,,Het is nog niet gedaan, maar binnenkort zal het wel rondkomen'', zei de teamgenoot van Max Verstappen tegen Autosport. Volgens Marko gaat het om het uitwerken van details.

Ricciardo heeft de boot lang afgehouden. Zijn contract bij Red Bull loopt na dit seizoen af, maar hij wilde niet al vroeg in het seizoen onderhandelen met de renstal. Zeges in China en Monaco sterkten de gedachte dat een overstap naar de absolute topteams Mercedes of Ferrari mogelijk was.

Volgens Marko heeft Ricciardo ingezien dat er niet veel alternatieven zijn. Mercedes en Ferrari hebben met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel al een kopman en Ricciardo is niet in beeld een van die twee op te volgen, aldus Marko. McLaren is wel een optie, maar dat team heeft al jaren niets gewonnen. Ook Renault is mogelijk. ,,Maar Renault kan niet het salaris bieden dat Daniel in zijn hoofd heeft.''