Sport/WK 2018
2232868
WK 2018

Coach Senegal: ’Door onze passie moeten we naar huis’

Aliou Cissé

Aliou Cissé

SAMARA - Senegal is uitgeschakeld op het WK omdat het in de groepsfase meer gele kaarten kreeg dan Japan.

Aliou Cissé

Aliou Cissé

Verder was er geen verschil in de prestaties van beide landen. „We kunnen niet anders dan dit respecteren”, zei coach Aliou Cissé. „Het is een regel en we wisten dat die er was.”

Wrang vond hij het wel. „We gaan niet naar huis omdat we niet goed genoeg waren. Of omdat we het niet verdiend hadden. Ik was liever op een andere manier uitgeschakeld. Mijn spelers hebben met veel passie en overtuiging gespeeld. Daar kan ik alleen maar tevreden over zijn. Misschien was het wel door die passie dat we iets te veel gele kaarten hebben gekregen.”

’Geweldig risico’

Japan nam bij een achterstand tegen Polen geen enkel initiatief meer, erop gokkend dat Senegal tegen Colombia niet meer zou scoren. „Dat was natuurlijk een geweldig risico”, erkende bondscoach Akira Nishino. „Maar gezien de omstandigheden leek het mij het beste. We moesten er maar op vertrouwen dat op het andere veld geen gekke dingen meer zouden gebeuren. Het was een gok en vooraf was het zeker niet onze intentie om op deze manier te spelen. Ik had echter het gevoel dat er niet meer inzat.”