Sport/WK 2018
2233055
WK 2018

Maradona haalt uit: ’Allemaal leugens over mij’

Diego Maradona misdroeg zich flink.

Diego Maradona misdroeg zich flink.

MOSKOU - Diego Maradona heeft gereageerd op de controverse na zijn beschamend gedrag tijdens de WK-wedstrijd tussen Argentinië en Nigeria.

Diego Maradona misdroeg zich flink.

Diego Maradona misdroeg zich flink.

De Argentijnse voetbalgod viel zwaar uit zijn rol door in slaap te vallen, de Argentijnse winnende goal van Marcos Rojo te ’vieren’ met twee opgestoken middelvingers en uiteindelijk afgevoerd te worden naar het ziekenhuis. Twee dagen na de gebeurtenissen is hij vooral boos over ’de leugens’ die rond zijn opmerkelijk optreden circuleerden.

Argentinië kwalificeerde zich ternauwernood voor de achtste finales van het WK na een nipte 2-1 overwinning tegen Nigeria. Maar het was niet Messi en co die de show wisten te stelen tijdens de WK-pot. De schijnwerpers waren vooral gericht op de eretribune waar Maradona zich nogal liet gelden in woord en gebaar.

Net voor de rust viel de Argentijnse voetballegende in slaap bij een 1-0 tussenstand, maar na de rust werd de wedstrijd een ware thriller en gingen alle remmen los bij de winnende treffer van Rojo in de slotfase. Maradona ’vierde’ het doelpunt met twee opgestoken middelvingers en na de zege moest hij - duidelijk in hogere sferen - afgevoerd worden naar het ziekenhuis.

Nadien ging het op sociale media niet over de Argentijnse kwalificatie, maar was Maradona hét gespreksonderwerp. Vooral de manier waarop over hem geschreven werd, zint ’Pluisje’ absoluut niet. „Het is niet te geloven hoe sociale media zo’n grote leugen begonnen op te kloppen. Er was niets gebeurd. Het slaat dus op niets”, zei hij op de Venezolaanse zender Tele Sur.

Wat hem vooral stoort, is dat zijn familie zich ongerust maakte over zijn toestand door de berichtgeving. „Mijn zus wilde me horen fluiten aan de telefoon om zeker te zijn dat ik oké was.”

Eerder schond Maradona ook al het algemene rookverbod in de Russische stadions door opzichtig een dikke sigaar op te steken op de tribune. Het is nog maar zeer de vraag hoe lang de FIFA zijn gedrag nog zal tolereren. Naar verluidt zou de wereldvoetbalbond hem dagelijks 11.000 euro betalen om in het stadion te zitten.