2234150
Voetbal

Investeerders steunen club met 8 miljoen

Plotse meevaller FC Twente

Er gloort weer hoop voor FC Twente.

Er gloort weer hoop voor FC Twente.

Het noodlijdende FC Twente kan rekenen op de steun van een groep investeerders.

Er gloort weer hoop voor FC Twente.

Er gloort weer hoop voor FC Twente.

Volgens de gedegradeerde club uit Enschede hebben deze geldschieters, die FC Twente zogezegd ,,een warm hart'' toedragen, getekend voor in totaal een bedrag van 8 miljoen euro. ,,Dit is inclusief de deelnemers die een mondelinge toezegging hebben gedaan'', zegt de clubleiding erbij.

,,Het is een eerste aanzet, want de komende tijd zullen meer partijen worden benaderd deel te nemen. Hiermee willen de investeerders laten zien dat zij vierkant achter de club staan'', laat FC Twente weten.

FC Twente verkeert volgens recente mediaberichten in acute geldnood. Dat komt mede door twee miljoenenclaims, een van de belastingdienst en een van een Argentijnse spelersmakelaar. Daarbij zou het gaan om een totaalbedrag van ruim 10 miljoen euro dat FC Twente nog moet betalen.

Donderdag leek er amper schot in de zaak te zitten. FC Twente was weliswaar al in gesprek, maar het probleem voor de tukkers was dat geldschieters alleen wilden investeren in de toekomst. Geen van allen wilde geld ter beschikking stellen om oude rekeningen af te lossen. Daar lijkt nu dus verandering in te zijn gekomen.