2234227
Sport

Druk op Nederlander steeds groter

Tijd dringt voor Bendsneyder

Bo Bendsneyder moet snel punten gaan pakken.

Bo Bendsneyder moet snel punten gaan pakken.

Bo Bendsneyder staat sinds hij deze winter naar de Moto2-klasse overstapte nog steeds met lege handen. Na zeven races heeft hij nog geen enkel WK-punt gescoord.

Bo Bendsneyder moet snel punten gaan pakken.

Bo Bendsneyder moet snel punten gaan pakken.

Toch blijft teameigenaar Hervé Poncharal van het Franse Tech3 Racing achter de enige Nederlander staan.

Volgens de Fransman staat Bendsneyder zelfs op pole om volgend jaar aan te blijven bij Tech3 dat dan is overgestapt op het KTM-chassis. Maar zo voegde Poncharal er veelbetekenend aan toe: „Op pole, maar tijdelijk.”

Evenals Bendsneyders is ook hij teleurgesteld in de resultaten, maar hij blijft hoopvol. „We zijn pas halverwege het seizoen. Ik ben ervan overtuigd dat Bo binnenkort nog punten gaat scoren. Hopelijk al in zijn homerace in Assen, Dat zou een droomscenario zijn”, vertelde Poncharal, die echter ook weet dat resultaten heilig zijn.

„Ik heb te maken met investeerders en sponsors en die willen resultaten zien. Niet binnen drie jaar, maar meteen. Als Bo mij niet de goede tools levert en geen signaal van progressie afgeeft wordt het voor mij moeilijk. Of je nu een leuke, welopgevoede jongen bent telt dan niet. Ik zoek voor volgend jaar snelle rijders en daarom is het belangrijk dat Bo gaat leveren.”