Sport/Tennis
2235447
Tennis

Arantxa Rus treft Serena Williams op Wimbledon

Arantxa Rus

Arantxa Rus

Arantxa Rus heeft het niet bepaald getroffen bij de loting van Wimbledon.

Arantxa Rus

Arantxa Rus

De Nederlandse neemt het in de eerste ronde op tegen Serena Williams. De 36-jarige Amerikaanse zegevierde al zeven keer op het heilige gras.

Vorig jaar deed Williams niet mee, omdat ze in verwachting was van haar eerste baby. Ze is nu afgezakt naar de 183e plek op de wereldranglijst. Op Wimbledon heeft Williams dankzij haar staat van dienst niettemin een beschermde status gekregen, als nummer 25 van de plaatsingslijst.

Bertens

Voor Kiki Bertens moet een plek in de tweede ronde realiseerbaar zijn. De inwoonster van Breda treft Barbora Stefkova. De Tsjechische is de nummer 715 van de wereld. Bertens staat 20e op de WTA-ranglijst.

Robin Haase treft Marius Copil. De Roemeen staat op de wereldranglijst 95e. Haase zelf is de nummer 44.

Federer treft Serviër

Titelverdediger Roger Federer begint zijn twintigste Wimbledon tegen de Serviër Dusan Lajovic, de nummer 57 van de wereldranglijst. Beiden kwamen vorig jaar eveneens tegen elkaar uit. Federer zegevierde toen in de tweede ronde in drie sets: 7-6 (0) 6-3 6-2.

Bij de vrouwen speelt titelhoudster Garbiñe Muguruza uit Spanje, die als derde is geplaatst, in de eerste ronde tegen de Britse Naomi Broady.