Nieuws/Sport
2235939
Sport

Blangé nu echt vertrokken bij KNVB

Peter Blangé vertrekt vroegtijdig bij de KNVB.

Peter Blangé vertrekt vroegtijdig bij de KNVB.

ZEIST - Peter Blangé vertrekt vroegtijdig bij de KNVB als prestatie- en innovatiemanager (PIM). De Telegraaf/Telesport meldde eind mei al dat beide partijen hierover met elkaar in gesprek waren.

Peter Blangé vertrekt vroegtijdig bij de KNVB.

Peter Blangé vertrekt vroegtijdig bij de KNVB.

De voetbalbond wil de organisatie in Zeist anders gaan inrichten. Het contract van de olympisch volleybalkampioen van 1996 liep nog een half jaar door. Hij trad op 1 februari 2017 in dienst bij de KNVB, op voorspraak van de toenmalige technisch directeur Hans van Breukelen.

Blangé (53) moest in zijn functie, die nieuw was bij de KNVB, coaches en clubs gaan voorzien van innovatieve en wetenschappelijke inzichten. Hij zou daarbij nauw gaan samenwerken met de betrokken experts bij alle nationale teams. Blangé moest de ,,verbindende'' man tussen het voetbal en de wetenschap worden. In de praktijk was zijn inbreng en zijn invloed in de afgelopen anderhalf jaar echter moeilijk in te schatten.

Teleurgesteld

,,Natuurlijk ben ik teleurgesteld'', liet Blangé weten. ,,Ik ben niet bij de KNVB begonnen om er na krap anderhalf jaar weer te vertrekken. De KNVB wil een andere kant op en ik respecteer hun keuze. Ik kijk met een goed gevoel terug op wat er de afgelopen anderhalf jaar allemaal is bereikt. De potentie van het Nederlandse voetbal, met de inmiddels gemoderniseerde campus, is enorm. Daarbij is innovatie en ‘anders denken’ noodzakelijk om uit de huidige situatie van het Nederlandse voetbal te komen. Ik zie ernaar uit om elders mijn expertise in een sportgerelateerde functie voort te zetten.''

Andere invulling

Volgens Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de KNVB, blijft de behoefte in Zeist om op basis van onderzoek en innovatie een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de voetbalprestaties overeind. ,,We gaan dit alleen anders invullen onder de nieuwe structuur. We vinden het spijtig daardoor afscheid te moeten nemen van Peter Blangé, maar we hebben deze keuze gemaakt met oog op de toekomst. We zijn Peter erkentelijk voor zijn bijdrage en wensen hem alle succes bij de voortzetting van zijn loopbaan.''