Sport/Voetbal
223669013
Voetbal

KNVB-directeur Eric Gudde gaat gewoon uit van betaald voetbal: ’Anders volstrekt ongeloofwaardig’

KNVB-directeur Eric Gudde.

KNVB-directeur Eric Gudde.

HILVERSUM - De KNVB gaat er vanuit dat er ondanks de toename aan coronabesmettingen in Nederland komende week wedstrijden in het betaald voetbal zullen plaatsvinden.

KNVB-directeur Eric Gudde.

KNVB-directeur Eric Gudde.

„Het zou volstrekt onbegrijpelijk en ongeloofwaardig zijn als we niet zouden voetballen”, zei Eric Gudde, directeur betaald voetbal van de voetbalbond, zondagavond bij de NOS.

„Dat de besmettingen oplopen en dat er harde maatregelen moeten volgen is duidelijk, maar dan moet je wel de vinger op de zere plek leggen en dat is zeker niet het voetbal”, zei Gudde. Volgens de directeur is alles goed gegaan in de vierde speelronde in de Eredivisie, waarin werd gespeeld zonder publiek, en is er in die speelronden daarvoor met publiek „ook ongelooflijk veel goed gegaan.”

Perspectief bij dalende lijn

Hij zei dat de maatregelen duidelijk en eenduidig moeten zijn. „In mijn ogen moet je ten minste zonder publiek kunnen spelen, maar moet er ook een perspectief zijn voor de hele evenementenbranche als de dalende lijn weer wordt ingezet.” Dat is volgens Gudde cruciaal voor het betaald voetbal.

Het is niet bekend met welke maatregelen het kabinet deze week gaat komen om het toenemend aantal besmettingen met het coronavirus terug te dringen en of daar maatregelen voor het betaald voetbal bijzitten. Gudde liet weten dat hij zondag nog contact heeft gehad met het ministerie van VWS en dat er op dat front nog geen nieuws is.