Sport/Voetbal
2238218
Voetbal

Van der Vaart traint mee bij PEC Zwolle

Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart gaat vanaf maandag bij PEC Zwolle trainen. De oud-international, 35 jaar, wil daar zijn conditie op peil brengen.

Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart

Het contact tussen Van der Vaart en PEC Zwolle is tot stand gekomen door John van ’t Schip. De trainer en aanvallende middenvelder kennen elkaar vanuit hun periode bij Ajax en het Nederlands elftal.

Twee invalbeurten

De aanvaller stond sinds 2016 onder contract bij het Deense Midtjylland, dat afgelopen seizoen Deens kampioen werd. Van der Vaart kwam echter maar in twee duels middels een korte invalbeurt in actie. De voormalig international zag zijn aflopende contract ook niet verlengd worden.

Van der Vaart had al aangegeven dat hij nog graag een jaar wil voetballen, maar dat zijn voorkeur uitging naar een club in Denemarken. Zijn vriendin Estavana Polman verlengde haar contract bij handbalclub Esbjerg in Denemarken in januari 2018 met een jaar.

Van der Vaart speelde 109 interlands. Hij speelde onder meer voor Ajax, Real Madrid, Tottenham Hotspur en voor het laatst bij het Deense FC Midtjylland.