Sport/WK 2018
2238650
WK 2018

België met ’bokser Vermaelen’ fit naar Japan

Thomas Vermaelen

Thomas Vermaelen

MOSKOU - België heeft eindelijk een volledig fitte selectie op het WK.

Thomas Vermaelen

Thomas Vermaelen

Bondscoach Roberto Martinez meldde in de aanloop naar het duel met Japan in de achtste finale dat hij alle spelers tot zijn beschikking heeft. Spits Romelu Lukaku, die in de wedstrijd tegen Tunesië een lichte enkelblessure opliep, is weer hersteld.

Voor het toernooi waren er twijfels over de beschikbaarheid van centrale verdedigers Vincent Kompany en Thomas Vermaelen. Zij herstelden tijdens het toernooi in Rusland van respectievelijk een lies- en een hamstringblessure. Vermaelen vierde zijn rentree met een basisplaats in de laatste groepswedstrijd tegen Engeland, Kompany mocht in de tweede helft invallen.

Zicht niet perfect

„Het gaf veel voldoening om hen aan het werk te zien”, aldus Martinez. „Vermaelen speelde alsof hij nooit is weggeweest, al ziet hij er nu wel uit als een bokser”, verwees de bondscoach naar het blauwe oog van de verdediger, opgelopen in de wedstrijd. „Zijn zicht is nog niet perfect, de verwachting is wel dat hij zaterdag al voluit kan gaan en maandag meedoet. Kompany ondervond geen reactie.”