Sport/Voetbal
2239127
Voetbal

De Ligt: ’11 miljoen voor Tadic is niet veel geld’

Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt

KLOSTERPFORTE - Matthijs de Ligt is blij met de koerswijziging van Ajax op de transfermarkt. In de tuin van het schitterende hotel in het Duitse Klosterpforte, waar de club deze week verblijft, vertelt hij het uitstekend te vinden dat de top van Ajax de Tadic-deal voor elkaar heeft gebokst.

Matthijs de Ligt

Matthijs de Ligt

Zonder daarbij de eigen identiteit van opleiden te verloochenen, vindt hij dit dé manier om de (internationale) ambities waar te maken. Het speelt mee in zijn beslissing om langer dan deze zomer te blijven.

’Ajax moet mee’

„Je hebt een bepaald doel bij Ajax: aanhaken bij de subtop van Europa”, zegt De Ligt. „Daar worden nu eenmaal dit soort bedragen betaald. Je kunt het gekte noemen, maar het is de huidige staat van het Europese voetbal. Ik denk dat je daar als Ajax zijnde in mee moet. Het is een goede zaak dat de club dit soort jongens binnenhaalt. Vooropgesteld vind ik elf miljoen euro voor Tadic niet eens heel veel geld. Dit haalt het niveau van het team omhoog, zoals ik dat overigens ook van de andere aankopen verwacht. Het is een signaal naar anderen toe dat wij hier iets willen bereiken.”

Zonder een koopclub te worden, is het de vraag of het binnenhalen van spelers van het kaliber Tadic De Ligt kan overtuigen om de knoop door te hakken en in ieder geval nog een jaar bij Ajax te blijven. „Ja. Investeren is altijd goed, maar je moet niet alleen investeren in aankopen, maar ook in de spelers die er al zijn. Dat er aankopen worden gedaan is mooi, maar het zou ook mooi zijn wanneer er bepaalde mensen worden beloond. Dat geeft vertrouwen en is belangrijk. Dat neem ik zeker mee in mijn beslissing.”