Sport/WK 2018
2239638
WK 2018

Fans krijgen aanvallende Denen te zien

Lasse Schöne (r.)

Lasse Schöne (r.)

ANAPA - De Deense voetbalploeg kwalificeerde zich voor de achtste finales van het WK voetbal maar maakte tot dusverre een verre van sprankelende indruk. Dat gaat veranderen, belooft bondscoach Age Hareide na optredens waarin de nadruk lag op verdedigen.

Lasse Schöne (r.)

Lasse Schöne (r.)

„We zullen meer risico moeten nemen, het is nu alles of niets”, zei Hareide voor het duel met Kroatië, zondag in Nizjni Novgorod. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor oud-Ajacied Christian Eriksen, die afgezien van een doelpunt tegen Australië nog niet bijster veel heeft laten zien.

„We moeten ervoor zorgen dat Christian meer naar voren kan spelen, in de buurt van onze centrale aanvaller”, meent Hareide, die met de speler van Tottenham Hotspur een echte spelmaker in zijn ploeg heeft. „Christian heeft zich in de eerste drie duels opgeofferd voor het team.” Hareide is optimistisch: „We zijn zeker niet tevreden met wat we nu bereikt hebben. We willen naar Sotsji.” In die stad kan in de kwartfinale Spanje of Rusland de volgende tegenstander zijn.