Nieuws/Sport
2239953
Sport

TT Assen: Polewinnaar Jorge Martin valt hard en racet hard

Jorge Martin

Jorge Martin

ASSEN - Hij viel hard en reed hard. Gisteren kwam Jorge Martin in de vrije training behoorlijk ten val, maar tijdens de kwalificatie voor de Moto3-race op het TT Circuit Assen ging de 20-jarige Spanjaard razendsnel.

Jorge Martin

Jorge Martin

Hij was onder stralende weersomstandigheden de rapste in 1.42,039 (gem. 160,2 km/u) en mag daardoor morgen in de 88ste TT vanaf de pole starten.

Het was de veertiende keer in zijn nog jonge carrière dat de getalenteerde Honda-coureur op de beste startpositie staat. Hij werd na de medische controle op vrijdag fit verklaard voor de race, ondanks dat hij nog wat hinder ondervond van een oude beenblessure. Naast hem op de grid staat ook met een Honda-machine de Italiaan Enea Bastianini die in 2015 een beste ronde neerzette van 1.41,283. De frontrow wordt gecompleteerd door Nicolo Bulega van Rossi's team SKY Racing Team VR46. Zijn achterstand op de pole is 0,406 seconde.

Helemaal achteraan begint de Nederlandse wildcardrijder Ryan van de Lagemaat als 30ste en laatste. De 18-jarige coureur uit Culemborg had de pech de tweede vrije training te moeten missen. Er bleek een probleem te zijn met de koppeling van zijn KTM dat dusdanig ernstig was dat de monteurs van het Lamotec Lagemaat Racing de machine niet op tijd gerepareerd kregen.