Nieuws/Sport
2240286
Sport

Nederlander tel verwijderd van pole 'Pecco' Bagnaia

Tegenvaller voor Bendsneyder

Bo Bendsneyder in actie.

Bo Bendsneyder in actie.

ASSEN - De Italiaan Francesco 'Pecco' Bagnaia gaat in de Moto2-race tijdens de TT van Assen vanaf de pole starten. De 21-jarige rijder van het Sky Racing VR46-team klokte voor de tweede maal in dit seizoen de snelste tijd in de kwalificatie.

Bo Bendsneyder in actie.

Bo Bendsneyder in actie.

Op 73/1000ste van een seconde staat de Duitser Marcel Schrötter op de tweede plaats en daarmee beloonde hij zichzelf voor zijn werkwijze om zijn kwalificatie te verbeteren. "Dat was mijn zwakke punt", vertelde de coureur die dit weekeinde door vele Duitse racefans zal worden aangemoedigd. Zij behoren tot de vele toeschouwers die de toegangspoorten zijn gepasseerd. Vrijdag bezochten 22.000 fans de races en de zaterdag werd door 40.000 toeschouwers bezocht. Dat zijn er nu al meer dan vorig jaar na twee dagen.

Naast Schrötter staat de Italiaan Luca Marini die na zijn schouderblessure weer blij was om op de voorste startrij te staan. De eerste vijf rijders, onder wie Alex Marquez, reden met Kalex-chassis.

Voor Bo Bendsneyder voldeed zijn kwalificatie die door crashes even moest worden onderbroken, niet aan de hoge verwachtingen die hij zelf had geschapen. De Rotterdammer dacht veel verder naar voren op de grid te staan dan de uiteindelijk 24ste startplaats.

Hij zat 1,107 seconde achter de pole, maar zijn teamgenoot Remy Gardner die ook met de Mistral 610-machine rijdt van het Franse Tech3 Racing wist zich naar de achttiende plek op te werken met 'maar' 0,637 seconde achterstand op Bagnaia. De Australiër voegde zich bij de grote groep van 22 rijders die binnen de seconde van de poletijd afzaten.

Voor Bendsneyder was zijn kwali teleurstellend in de zin dat hij zich weer vanuit de listige achterhoede met gevaar voor botsingen moet zien op te werken om zijn eerste WK-punt(en) te vergaren. In Le Mans was hij beter op dreef met een 21ste plek in de kwalificatie, zijn hoogste startpositie tot nu toe.