Sport/Autosport
2240574
Autosport

Verstappen hield zich aan teamafspraken

Ricciardo: ’Kou met Max al uit de lucht’

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo

Red Bull-coureur Daniel Ricciardo hield net als Max Verstappen een slecht gevoel over aan de kwalificatie voor de Grote Prijs van Oostenrijk.

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo

Ricciardo moest in een snelle run tot drie keer toe voor Verstappen rijden. De derde keer minderde hij vaart zodat hij in de slipstream van de Nederlander een snelle ronde zou kunnen neerzetten. Verstappen bleef, volgens teamafspraak, achter de Australiër rijden.

„Ik weet hoe het werkt: de eerste die je altijd wilt kloppen, is je ploeggenoot. Ik ben ook niet boos op Max”, vertelde Ricciardo zaterdag. „Alleen Max gunde mij geen voordeel. Als hij mij zijn slipstream had gegund, had ik zeker twee tienden sneller gekund. Dan raak je wel gefrustreerd. Maar de kou is al uit de lucht.”

De boosheid van Ricciardo bleek echter onterecht. Het was de beurt van Ricciardo om als eerste de pits te verlaten. Vorige week in Frankrijk had Verstappen dit immers gedaan tijdens kwalificatie. Bij Red Bull wordt dit al jaren iedere GP afgewisseld.

Verstappen tijdens de kwalificatie

Verstappen tijdens de kwalificatie

„Ik was vorige keer degene die vooraan reed. Deze keer was het beurt aan hem. Dit was gewoon de afspraak van de leiding. Daar hou ik mij aan”, zei Verstappen dan ook. De 20-jarige Nederlander realiseerde de vijfde tijd, maar start op P4 door een gridstraf van Sebastian Vettel.