Nieuws/Sport
224060276
Sport

VIDEO Quartararo vrijwel ongeschonden na zware MotoGP-crash

ALCAÑIZ - De Franse motorcoureur Fabio Quartararo heeft geen zware blessures overgehouden aan zijn crash in de openingsronde van de Grote Prijs van Aragón.

De regerend wereldkampioen en leider in het WK-klassement van de MotoGP ging zondag met zijn Yamaha hard onderuit na contact met de Honda van de Spanjaard Marc Márquez. Quartararo gleed op hoge snelheid over het asfalt en kreeg ook nog zijn motor op zich. Hij hield daar ’slechts’ wat schaafwonden op zijn borst en pijn in zijn benen aan over.

Bekijk hieronder de beelden van het ongeval:

De 23-jarige Fransman is fit genoeg om komend weekeinde weer op zijn motor te stappen. Quartararo plaatste maandag op zijn sociale media een foto uit het vliegtuig, op weg naar Japan. „Ik zie jullie daar”, schreef hij erbij. Zondag vindt op het circuit van Motegi de zestiende race van het seizoen plaats. Met nog vijf grands prix te gaan, heeft Quartararo in het WK-klassement nog maar 10 punten voorsprong op Francesco Bagnaia. De Italiaan eindigde in Aragón als tweede, nadat hij de vier races daarvoor allemaal had gewonnen.

Quartararo ging niet alleen op het circuit onderuit, maar ook toen hij achterop een scooter werd teruggebracht naar de pitsstraat. „Gelukkig had ik mijn helm op gelaten, want op vrij hoge snelheid botsten we op een andere scooter. Gelukkig hield ik daar niets aan over”, aldus de Fransman, die strompelend terugkeerde in de pitbox van Yamaha.