Sport/WK 2018
2241150
WK 2018

’Wedstrijd op leven en dood’ voor Rusland

Stanislav Tsjertsjesov

Stanislav Tsjertsjesov

De Russische bondscoach Stanislav Tsjertsjesov ziet de wedstrijd tegen Spanje in de achtste finales van het WK als een examen.

Stanislav Tsjertsjesov

Stanislav Tsjertsjesov

,,Dit is de knock-outfase, een wedstrijd op leven of dood. Slechts één team gaat door. Wat we nu laten zien, bepaalt welk cijfer we krijgen voor dit toernooi'', zei Tsjertsjesov in het Loezjniki-stadion, waar het gastland van de mondiale eindronde zich gaat meten met de wereldkampioen van 2010.

Rusland ging zonder al te hoge verwachtingen het WK in, maar na overwinningen op Saudi-Arabië (5-0) en Egypte (3-1) was het gastland al snel zeker van een vervolg in het toernooi. ,,We treffen nu een tegenstander van een heel ander kaliber. We hebben aanzienlijk minder ervaring met zulke wedstrijden dan de Spanjaarden. Maar dit is wel een mooi moment om die ervaring te krijgen'', zegt Tsjertsjesov.

De oud-doelman van Spartak Moskou trof de huidige Spaanse bondscoach Fernando Hierro in 1991 ook al eens in Moskou, toen in de kwartfinale van de Europa Cup 1. De Russen wisten het favoriete Real Madrid met 3-1 te verslaan. ,,Net als toen zijn de Spanjaarden nu favoriet. Maar, zoals wij in Rusland zeggen: alles is mogelijk als je het maar probeert.''