Nieuws/Sport
2241679
Sport

Herlings ondanks val naar tiende zege

Jeffrey Herlings deed goede zaken in Indonesië.

Jeffrey Herlings deed goede zaken in Indonesië.

PANGKAL PINANG - Na een sensationeel verlopen tweede manche van de MXGP van Indonesië op het circuit van Pangkal Pinang heeft Jeffrey Herlings de dagzege opgeëist.

Jeffrey Herlings deed goede zaken in Indonesië.

Jeffrey Herlings deed goede zaken in Indonesië.

Het was zijn tiende GP-overwinning van het seizoen, waardoor de Brabantse crosskoning niet alleen aan schadebeperking deed, maar zelfs zijn leiding in het wereldkampioenschap consolideerde ten koste van zijn belangrijkste concurrent Tony Cairoli.

De negenvoudig wereldkampioen uit Italië was de grote verliezer op het tropische eiland. Hij kon niet profiteren van Herlings' handicap, omdat The Bullet drie weken geleden aan zijn gebroken sleutelbeen was geopereerd.

Cairoli won weliswaar de eerste manche voor Herlings, maar had in de tweede manche ook de dagwinst voor het ophalen toen de raceleider uit Oploo onderuit ging. Twee bochten verder nadat hij Herlings was gepasseerd, viel echter ook Cairoli, voor de tweede maal zelfs in race twee. Intussen had de Nederlander zijn KTM-machine weer opgeraapt en ging hij op zijn beurt zijn rivaal voorbij.

Glenn Coldenhoff uit Brabant werd keuring vijfde achter de KTM'ers Herlings en Cairoli en de Fransman Romain Febvre (Yamaha) en de Sloveen Tim Gajser (Honda).

WK-stand:

1. Herlings (Ned) KTM 533

2. Cairoli (Ita) KTM 521

3. Desalle (Bel) Kawasaki 407

4 Febvre (Fra) Yamaha 390

5. Gajser (Slo) Honda 368

7. Coldenhoff (Ned) KTM 319