Sport/Wielrennen
2241703
Wielrennen

Kelderman naar ziekenhuis na val

Wilco Kelderman op archiefbeeld.

Wilco Kelderman op archiefbeeld.

HOOGERHEIDE - Wilco Kelderman is zondag tijdens het NK wielrennen in Hoogerheide ten val gekomen.

Wilco Kelderman op archiefbeeld.

Wilco Kelderman op archiefbeeld.

De Sunweb-renner is na zijn klapper ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk wat de Barnevelder precies mankeert, al zou de rondearts hebben gezegd dat het vooral om schaafwonden gaat.

Kelderman moet aanstaande zaterdag aan het vertrek staan van Tour de France, die in Noirmoutier-en-l'Île van start gaat. Sunweb maakte de selectie nog niet officieel bekend, maar de Nederlander is al zeker van deelname.

„Ik ga naar de Tour”, zei Kelderman tijdens de Ronde van Zwitserland. „Als knecht voor Tom Dumoulin en tevens om Michael Matthews te helpen. Er zal ook wel ergens ruimte zijn om voor mijn eigen kans op een ritzege te gaan.”

Kelderman kende een dramatisch voorjaar. Bij een val in Tirreno-Adriatico brak hij zijn sleutelbeen. Vervolgens traden er door een beschadige zenuw allerlei complicaties op.

Ondanks het feit dat hij soms nog last heeft van tintelingen was Kelderman bezig aan een prima rentree. In Zwitserland werd hij vijfde, afgelopen week werd hij derde tijdens het NK tijdrijden.