2241854
Sport

Bendsneyder ziet punten aan neus voorbij gaan

Bo Bendsneyder op zijn Tech3.

Bo Bendsneyder op zijn Tech3.

ASSEN - Even leek Bo Bendsneyder eindelijk zijn eerste twee WK-punten te pakken in de Moto2-klasse, maar het werd uiteindelijk een bedrieglijke veertiende plaats.

Bo Bendsneyder op zijn Tech3.

Bo Bendsneyder op zijn Tech3.

Al tijdens de race die werd gewonnen door de dominante Italiaan Francesco Bagnaia, kreeg de Nederlandse coureur van het Tech3 Racing Team een tijdstraf van 1,4 seconden aan zijn broek wegens het afsnijden van de GT-bocht. De tijd werd na afloop aan zijn totaal toegevoegd, wat inhield dat de 19-jarige Rotterdammer als zeventiende werd geklasseerd.

Toch kon Bendsneyder op een goede thuisrace terugkijken, al had hij zichzelf tijdens de kwalificatie gedupeerd door als 24e vanuit het achterveld te moeten starten.

Gaandeweg wist hij zich op te werken en mede door crashes lag hij op een gegeven moment op punt(en)koers. Teamgenoot Remy Gardner had aanvankelijk werkelijk uitzicht op punten, maar hij zakte steeds meer af en eindigde vlak achter Bendsneyder.

De rijders Steven Odendaal en Joe Roberts van het Nederlandse Moto2-team NTS RW Racing werden als 20e en 21e afgevlagd. Zij eindigden 39 seconden achter Bagnaia die op zijn Kalex-machone niet alleen zijn pole in winst wist om te zetten maar ook zijn leiding in het kampioenschap verstevigde.

Hij staat nu 16 punten voor op de Portugees Miguel Oliviera die met zijn KTM slechts zesde werd. De Fransman Fabio Quartararo eindigde als tweede voor Alex Marquez, Marcel Schrötter en Joan Mir.