2242054
Voetbal

Nieuwe coach voor Dost bij Sporting

José Peseiro

José Peseiro

LISSABON - José Peseiro is de nieuwe trainer van Sporting Portugal. De 58-jarige Portugees vervangt de Serviër Sinisa Mihajlovic, die afgelopen week na amper negen dagen alweer moest vertrekken.

José Peseiro

José Peseiro

Peseiro, die voor één jaar heeft getekend, was vanaf 1992 als trainer werkzaam bij vele clubs in binnen- en buitenland. Bij Sporting fungeerde hij al eens tussen 2004 en 2005 als hoofdcoach.

Mihajlovic zette afgelopen maand nog zijn handtekening onder een driejarig contract in Lissabon, maar het nieuwe bestuur van de Portugese club stuurde hem al snel weg. Het rommelt al maandenlang bij Sporting, met als dieptepunt de aanval van tientallen hooligans op het trainingscomplex. Legio toonaangevende spelers, onder wie spits Bas Dost, willen hun contract bij Sporting naar aanleiding van die incidenten laten ontbinden. Een aantal vaste krachten is al vertrokken.

Voorzitter Bruno de Carvalho, die overhoop lag met een groot deel van de selectie, werd onlangs weggestuurd door de leden van de club. De leiding is nu in handen van Sousa Cintra. De 73-jarige Portugees besloot Mihajlovic meteen te ontslaan.