Sport/Autosport
2242323
Autosport

Verstappen vol ongeloof op Red Bull Ring

SPIELBERG - Max Verstappen kon zondag vlak na zijn overwinning in de Grand Prix van Oostenrijk amper bevatten wat hij zojuist had gepresteerd.

De Nederlander schonk zijn team Red Bull - ten overstaan van ruim tienduizend Nederlandse fans - de eerste zege ooit op de eigen Red Bull Ring.

„Dit is geweldig. Met een Red Bull winnen op de Red Bull Ring. En dat met al die Nederlandse fans”, stamelde hij direct na afloop.

Voor Verstappen komt de zege op een uitstekend moment. De 20-jarige Limburger kende een moeizame start van het seizoen. Vorige week eindigde hij in Frankrijk al als tweede.

„Ik had wat inhaalwerk te doen wat punten betreft. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken”, aldus de winnaar, voor wie volgende week alweer de Britse GP wacht, de derde race in evenzoveel weken.

Verstappen moest in de slotfase nog hard werken voor zijn zege. Hij dook vroeg naar binnen voor nieuwe banden en kreeg daar in de laatste ronden de rekening voor gepresenteerd. „Ik had veel last van blisters. Dat maakte het behoorlijk pittig.”