Sport/Wielrennen
2242408
Wielrennen

Van der Poel: ’Dit geeft echt kippenvel’

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

HOOGERHEIDE - Mathieu van der Poel leek zondag, kort na het behalen van de nationale titel op de weg, even te twijfelen over zijn keuzes voor de komende jaren.

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

De veldrijder, op het WK na de grote man van afgelopen winter, wil als mountainbiker naar de Olympische Spelen van Tokio. Maar in Hoogerheide kreeg hij opnieuw de bevestiging dat in hem ook een groot wegrenner huist. „Op de weg gaat het steeds beter, zeker als je het met het mountainbiken vergelijkt”, zei hij bij de NOS. „Dat geeft best een dubbel gevoel.”

Van der Poel (23) heeft als veldrijder alles gewonnen wat er te winnen valt en heeft zijn ambities uitgesproken richting Tokio, waar hij natuurlijk ook op de weg een rol zou kunnen spelen. De zoon van Adrie van der Poel, ook zo’n allrounder, hield het er voorlopig maar bij. Plannen waren even voor later. „Ik heb heel diep moeten gaan.”

Van der Poel was zeer actief en belandde op zo’n 35 kilometer voor de streep in een kopgroep met onder anderen Danny van Poppel, die hij vooraf als een van de kanshebbers had betiteld. „Het was een goede ontsnapping, de grote ploegen hadden een man mee. Ik was blij dat Danny het alleen probeerde in de slotfase. Ik had eerder al even alleen gereden en wist hoe lastig hij het zou krijgen.”

Van Poppel redde het inderdaad niet, de groep smolt samen en Van der Poel rook zijn kans. „Een sprint licht bergop, dat ligt me. Ik wist dat ik kon winnen. Dit geeft echt kippenvel.”