Sport/WK 2018
2246020
WK 2018

Moeder Maduro blijkt nieuwe ’Octopus Paul’

Moeder en zoon Maduro

Moeder en zoon Maduro

AMSTERDAM - Het begon na Duitsland-Zuid-Korea als een grapje: de moeder van voormalig Ajax-speler Hedwiges Maduro voorspelde dat de Koreanen gingen winnen. Maar nu zijn we acht wedstrijden verder en blijkt ze een waar WK-voorspelwonder te zijn.

Moeder en zoon Maduro

Moeder en zoon Maduro

Om er zeker van te zijn dat het niet puur geluk was, mocht ze nog meer voorspellen. En dat begon bij België-Engeland (Belgen op winst), Panama-Tunesië (Tunesië winst), Japan-Polen (uitgeschakelde Polen toch winnen) en Senegal-Colombia (Colombia op winst). Moeder Maduro voorspelde alles goed.

En toen begonnen de achtste finales van het WK. Voor Frankrijk-Argentinië zag ze geen wederopstanding van Messi; de Fransen dus door. Bij Uruguay-Portugal gaf ze aan het online voetbalprogramma FC Afkicken - dat haar de voorspellingen voorlegde - dat ook Ronaldo er uit zou vliegen. En jawel, ook dit gebeurde.

Nou leek dit nog enigszins plausibel om te voorspellen, maar ze gaf voor Spanje-Rusland wel een erg verrassende wending aan het WK. Thuisland Rusland zou de Spanjaarden gaan verslaan. Het wonder geschiedde inderdaad. Ook Kroatië zou bij de laatste acht komen en Denemarken verslaan.

En dus luidt de vraag: wie gaat er winnen bij Brazilië-Mexico en België-Japan? Moeder Maduro heeft al in haar glazen bol gekeken en voorziet een kwartfinale tussen Brazilianen en de Belgen.

Haar voorspelkunde doet sterk denken aan Octopus Paul.

Het dier wist de uitslag van alle zeven wedstrijden van het Duitse team tijdens het WK van 2010 en van de finale van Nederland tegen Spanje juist te voorspellen.