Nieuws/Sport
2249360
Sport

NBA-kampioen haalt nóg een sterspeler

DeMarcus Cousins

DeMarcus Cousins

Aan de suprematie van Golden State Warriors in de NBA lijkt geen einde te komen. Het team uit Oakland heeft zich voor volgend seizoen verzekerd met DeMarcus Cousins, die een contract voor een jaar heeft getekend.

DeMarcus Cousins

DeMarcus Cousins

De komst van de boomlange center komt als een grote verrassing. Cousins (27) liep uit zijn contract bij New Orleans Pelicans en leek elders een zeer lucratief contract te tekenen. Onder meer Los Angeles Lakers, die net LeBron James hebben vastgelegd, was in de race.

5,3 miljoen dollar

Cousins kiest echter voor een eenjarig contract bij de Warriors en gaat daar ‘slechts’ 5,3 miljoen dollar verdienen. Cousins wil dolgraag kampioen worden in de NBA en zal – indien dat komend seizoen lukt – mogelijk alsnog gaan ‘cashen’.

Met de komst van Cousins -nu nog herstellende van een zware achillespeesblessure- zal de toekomstige startopstelling van Golden State Warriors gaan bestaan uit vijf All Star-spelers. Coach Steve Kerr heeft al de beschikking over Stephen Curry, Klay Thompson, Kevin Durant en Draymond Green. De laatste vier jaar werd GSW al drie keer kampioen.