Sport/Voetbal
224990914
Voetbal

Ajax-verdediger Edson Alvarez ziet dochtertje in Londen

AMSTERDAM - ’Waar een wil is, is een weg’, moet Edson Alvarez hebben gedacht. Zijn vriendin Sofia (20) en nog geen vier maanden oude dochter Valentina moesten Nederland op 5 december 2019 verlaten en sindsdien is de Mexicaanse verdediger van Ajax alleen. Om een einde te maken aan zijn eenzaamheid, liet hij Sofia en Valentina vanuit Mexico-Stad naar Londen vliegen. In Engeland werd hij gisteren herenigd met zijn geliefden.

Het prille gezinnetje is het slachtoffer van de Nederlandse regelgeving, die bepaalt dat ongehuwde buitenlandse stellen pas kunnen worden herenigd als man en vrouw 21 jaar zijn. Een beslissing van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) over een verblijfsvergunning laat nog altijd op zich wachten.

Tot er duidelijkheid is, reist Alvarez op zijn vrije dag(en) naar Londen, waar zijn vriendin en dochter wél welkom zijn. Morgenochtendvroeg keert hij terug in Amsterdam, waar Ajax even later de afsluitende training voor het duel van zondag met RKC Waalwijk heeft. Op zijn Instagram-account toonden vader en dochter hun blijdschap.