2250449
WK 2018

Duitse voetbalbond bevestigt aanblijven Löw

Joachim Löw tijdens de training van het Duitse elftal in Rusland.

Joachim Löw tijdens de training van het Duitse elftal in Rusland.

Joachim Löw blijft aan als bondscoach van de Duitse voetbalploeg. Dat heeft de nationale voetbalbond DFB dinsdag bevestigd.

Joachim Löw tijdens de training van het Duitse elftal in Rusland.

Joachim Löw tijdens de training van het Duitse elftal in Rusland.

Löw verlengde in mei zijn contract tot en met het WK van 2022 in Qatar, maar na de vroege uitschakeling van de 'Mannschaft' in Rusland leek er toch een voortijdig einde te komen aan de samenwerking. Löw, die al sinds 2006 de bondscoach is, gaf zelf ook aan bedenktijd nodig te hebben.

Nadat vrijdag al naar buiten was gekomen dat de bestuurders van de DFB voor zijn aanblijven waren en de krant Bild dinsdagochtend meldde dat de 58-jarige coach er uit was, volgde niet veel later de officiële bevestiging. ,,Ik wil met volle inzet gaan werken aan vernieuwing van de Duitse ploeg. Ik ga dit WK samen met de begeleidingsstaf analyseren, gesprekken voeren en bij het begin van het nieuwe seizoen de juiste conclusies trekken'', liet Löw in een mededeling van de DFB weten.

Aanvoerder Manuel Neuer toonde zich verheugd. ,,Ik ben blij dat we met Jogi Löw onze lange tijd zo succesvolle route kunnen voortzetten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen weer op ons vertrouwde niveau komen'', aldus de doelman van Bayern München.

DFB-voorzitter Reinhard Grindel liet weten dat er goede gesprekken waren geweest met Löw en teammanager Oliver Bierhoff. ,,We hebben de overtuiging dat we met Löw een bondscoach hebben die de juiste stappen zal zetten om onze ploeg weer successen te bezorgen. Jogi en Oliver nemen nu de tijd om het afgelopen WK te analyseren en zullen ons, voordat het seizoen met de Nations League weer begint, daarover inlichten'', aldus Grindel.

Duitsland verdween in Rusland roemloos uit het toernooi na nederlagen tegen Mexico en Zuid-Korea en slechts een overwinning op Zweden. De ploeg werd laatste in de groep. Eerder was Löw op elk groot toernooi ten minste tot de halve finales doorgedrongen, met als hoogtepunt de wereldtitel in 2014 in Brazilië. Op 6 september is het duel met Frankrijk in de nieuwe Nations League de eerste gelegenheid waarbij Löw weer op de bank plaatsneemt. De Duitsers nemen het daarna ook op tegen Oranje.