Sport/Wielrennen
2251229
Wielrennen

Froome officieel in Tour-ploeg Sky

Chris Froome met Wout Poels

Chris Froome met Wout Poels

LONDEN - Wielerploeg Sky heeft als laatste zijn selectie voor de Ronde van Frankrijk bekendgemaakt. Die bevat naast kopman Chris Froome de verwachte zeven renners.

Chris Froome met Wout Poels

Chris Froome met Wout Poels

Wout Poels is een van de helpers die de Brit, verlost van een slepende affaire rond een te hoge salbutamolwaarde in zijn lichaam, aan zijn vijfde Tourzege moet helpen. Dylan van Baarle is net buiten de ploeg gevallen.

Froome krijgt vanaf zaterdag, wanneer de Tour van start gaat, behalve van Poels de hulp van de Colombiaan Egan Bernal, de Spanjaard Jonathan Castroviejo, de Pool Michal Kwiatkowski, de Italiaan Gianni Moscon en de Britten Luke Rowe en Geraint Thomas. Froome komt als hij de Tour voor de vijfde keer wint in een rijtje met Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain. De Tourorganisatie wilde de Brit weren omdat er nog geen uitspraak was rond zijn afwijkende test uit de Vuelta van vorig jaar. De internationale wielrenunie UCI sprak Froome echter maandag vrij.

Froome kan na zijn zege vorig jaar in de Tour en de Vuelta en dit jaar in de Giro d’Italia zijn vierde grote ronde op rij winnen. „De afgelopen twaalf maanden zijn de zwaarste, maar ook de meest ongelooflijke uit mijn loopbaan geweest. Ik ben nog nooit aan de Tour begonnen nadat ik de Giro heb gereden. Dat heeft tot een heel andere indeling van mijn seizoen geleid. Maar ik heb veel geleerd van vorig jaar toen ik kort na de Tour de Vuelta heb gereden. Daar put ik vertrouwen uit voor de komende Tour”, aldus Froome op de website van zijn ploeg.

„Ik ben klaar om geschiedenis te schrijven en weet me omringd door een sterke ploeg”, vervolgt Froome, die in de Giro Tom Dumoulin achter zich hield. „We gaan met veel vertrouwen naar Frankrijk”, zegt teambaas Dave Brailsford. „Chris is na de Giro fysiek en mentaal in topvorm en we hebben de best mogelijk ploeg samengesteld die hem daar kan ondersteunen.”