Sport/Voetbal
2252990
Voetbal

FC Dordrecht kiest voor echt gras

DORDRECHT - FC Dordrecht gaat weer op natuurgras spelen.

Het huidige kunstgrasveld in het stadion aan de Krommedijk voldoet niet meer aan de eisen voor betaald voetbal. De leiding van de club uit de eerste divisie heeft daarom besloten om na vijf jaar weer terug te gaan naar 'echt' gras.

Het is de bedoeling dat het nieuwe veld, een hybride mat waarin kunstgrasvezels het echte gras versterken, voor aanvang van het nieuwe seizoen in het stadion ligt. Dordrecht speelt de eerste thuiswedstrijd op 17 augustus tegen Helmond Sport. ,,We zullen onze huidige terreinknecht een beetje moeten bijscholen en hij krijgt wat extra assistentie'', zegt commercieel directeur Rik Maaskant.

Dordrecht loopt hiermee al vooruit op de mogelijke 'verbanning' van kunstgras uit de eredivisie per ingang van het seizoen 2020-2021. ,,Wat dat betreft zijn we daar al klaar voor'', zegt Maaskant met een knipoog. De ploeg van trainer Gérard de Nooijer bereikte afgelopen seizoen de play-offs om promotie/degradatie, maar werd in de halve finales uitgeschakeld door Sparta Rotterdam. Dordrecht wil ook het stadion langzaam gaan verbouwen. De Zuid-Hollandse club hoopt dat over twee jaar de helft van het stadion, waaronder de businessruimtes, volledig is vernieuwd.

De huidige kunstgrasmat wordt mogelijk overgeheveld naar een van de trainingsvelden. Dordrecht gaat daarover in overleg met de gemeente. Almere City FC besloot dit jaar als eerste betaaldvoetbalclub het kunstgras weer om te ruilen voor 'echt' gras.