Sport/Voetbal
2253497
Voetbal

’Juventus in onderhandeling met Ronaldo’

Ronaldo neemt afscheid van het WK in Rusland.

Ronaldo neemt afscheid van het WK in Rusland.

MADRID - Juventus wil serieus werk maken van de komst van Ronaldo naar Turijn en heeft de onderhandelingen gestart voor een transfer. Dat meldt de doorgaans goed geïnformeerde sportkrant Marca.

Ronaldo neemt afscheid van het WK in Rusland.

Ronaldo neemt afscheid van het WK in Rusland.

De Italiaanse kampioen zou 120 miljoen euro over hebben voor de Portugees en een contract van vier jaar klaar hebben liggen. Volgens de Portugese sportkrant A Bola zou CR7 er wel oren naar hebben: ’Ronaldo geeft toe: Ik ga van Real naar Juve’.

Als we Marca en A Bola moeten geloven, zijn de onderhandelingen voor een transfer van de Portugese superster al opgestart. Dat volgt uit het verlangen van Ronaldo om Real te verruilen voor een club uit een andere competitie.

1 miljard euro

Juventus kent de meningsverschillen tussen de speler en De Koninklijke en ’Ronaldo’s verlangen om te vertrekken’, zo staat er te lezen op de website van Marca.

Ronaldo zou contractueel zo’n 30 miljoen euro per jaar vangen, en dat tot 2022. De afkoopclausule van CR7 bedraagt 1 miljard euro, maar Real zou hem via een schriftelijke verbintenis gegarandeerd hebben om dat te laten zakken tot ’maar’ 120 miljoen euro. Veel betaalbaarder voor Juventus dus ook.

Omhaal

De interesse van de Oude Dame is opvallend: al twee keer was het juist Ronaldo zelf die de club uit Turijn van een Champions League-zege hield. Drie maanden geleden scoorde de superster met een weergaloze omhaal nog een absolute wereldgoal tegen de Italianen. Toen nog met ‘Gigi’ Buffon in doel.

Andrea Agnelli, de voorzitter van Juventus, heeft al meermaals met de 33-jarige aanvaller gebeld", aldus Marca. De 'bianconeri' zijn op zoek naar een nieuwe Champions League-overwinning en hopen dat Ronaldo hen die kan bezorgen. Het was in 1996 voor het laatst dat de beker met de grote oren werd gewonnen, toen met namen als Antonio Conte, Alessandro Del Piero, Didier Deschamps, Fabrizio Ravanelli en Gianluca Vialli. In de finale werd destijds Ajax na strafschoppen geklopt.

De Portugees kan bij Juve voor de zesde keer kampioen worden, verspreid over drie verschillende competities. Hij werd drie jaar op rij kampioen in de Premier League met Manchester United (2006-2009), en won met Real Madrid ook twee keer La Liga, in 2011/12 en 2016/17.