Sport/Voetbal
2253702
Voetbal

Vitesse haalt Slowaak weg bij Trabzonspor

Matus Bero

Matus Bero

ARNHEM - Vitesse heeft zich verzekerd van de komst van Matus Bero. De Slowaakse aanvallende middenvelder komt over van het Turkse Trabzonspor en tekent voor vier jaar in Arnhem.

Matus Bero

Matus Bero

De 22-jarige Bero, die in het verleden voor AS Trencin uitkwam, is blij met zijn overstap naar de Eredivisie. „Vitesse kwam voor mij op het juiste moment. Ik denk dat de Eredivisie mij ligt, net zoals de manier waarop we bij Vitesse willen voetballen. Vitesse heeft ambities, net zoals ik. Ik ga er alles aan doen om succesvolle tijden in het geel-zwart te beleven.”

Buitink

Vitesse legde ook de talentvolle aanvaller Thomas Buitink voor vier jaar vast. De achttienjarige Nijkerker maakte in het afgelopen seizoen zijn debuut in de Eredivisie. „Ik wil de komende jaren uitgroeien tot vaste spits in de selectie van Vitesse. Dat de club mij een vierjarig contract aanbood voelt als blijk van waardering en vertrouwen”, liet hij weten.

Buitink is veelvoudig jeugdinternational en kwam in het afgelopen seizoen vaak uit voor Jong Vitesse in de derde divisie. Op 11 februari 2018 maakte hij als invaller zijn debuut in het betaalde voetbal in de gewonnen thuiswedstrijd tegen Feyenoord (3-1). „Dat was een heel bijzonder moment, maar ook pas een begin”, zei de ambitieuze Buitink.