Sport/Tennis
2254008
Tennis

Nederlander nu tegen enfant terrible Kyrgios

Haase in vier sets naar tweede ronde Wimbledon

Robin Haase

Robin Haase

LONDEN - Robin Haase heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op Wimbledon.

Robin Haase

Robin Haase

De Nederlandse tennisser rekende in vier sets af met de lastige Roemeen Marius Copil: 7-6 (0), 7-5, 4-6 en 7-6 (4).

In de eerste set ging het gelijk op tussen de twee. Het draaide dan ook uit op een tiebreak. Daarin had Haase geen enkele moeite met Copil. Hij gaf geen punt meer weg en won de tiebreak dan ook met 7-0.

Tiebreak

Haase liep in de tweede set al snel uit tot 3-0, maar de taaie Roemeen vocht zich terug. Bij 6-5 voor de Nederlander leek het wederom uit te draaien op een tiebreak, maar Haase veegde een gamepoint weg en brak Copil op het juiste moment: 7-5.

Ook in de derde set deden de twee niet voor elkaar onder. Haase werd echter gebroken en op 5-4 serveerde de Roemeen voor de winst in de derde set. Bij het eerste setpoint was het raak: 6-4.

In de daaropvolgende set werd de Nederlander echter meteen weer gebroken. Haase vergat bij 1-2 echter bij 0-40 op de service van Copil terug te breaken. Maar dat lukte hem bij 2-3 alsnog, waardoor hij terugkwam tot 3-3. En weer ging de set naar een tiebreak. En weer leek Haase deze eenvoudig te gaan winnen. Hij liep uit naar 5-1, maar door wat slordigheden werd het nog spannend bij 5-4. Maar twee fraaie punten bezorgden Haase een plek in de volgende ronde.

Kyrgios

Haase speelt in de tweede ronde tegen de als vijftiende geplaatste Australiër Nick Kyrgios, die de Oezbeek Denis Istomin uitschakelde. Kyrgios sloeg in de partij 42 aces en verbeterde hiermee zijn persoonlijke record dat sinds 2014 op 37 aces stond. Kyrgios, die regelmatig opvalt door zijn gedrag op de baan, stond dit jaar enige tijd aan de kant met een elleboogblessure, maar was op tijd fit voor het grasseizoen. Dat hij in vorm is, liet hij zien met zijn twee halvefinaleplaatsen in Stuttgart en op Queens. In Duitsland verloor hij maar nipt van Roger Federer.

Haase speelde pas een keer eerder tegen de Australiër in 2015 in Estoril. Toen won Kyrgios in de kwartfinales.