Sport/WK 2018
2255245
WK 2018

’Ik stopte het schot met mijn bovenste hand’

Engelse keeper rekent af met critici

Jordan Pickford pakt een penalty.

Jordan Pickford pakt een penalty.

Met name dankzij doelman Jordan Pickford is de Engelse nationale ploeg op grote titeltoernooien niet langer bang voor een strafschoppenreeks.

Jordan Pickford pakt een penalty.

Jordan Pickford pakt een penalty.

De 24-jarige keeper van Everton verrichtte in de achtste finale van het WK in Rusland tegen Colombia een cruciale redding op een schot van Carlos Bacca in de vijfde ronde. Eric Dier schoot daarop de Britten naar de laatste acht.

,,Ik stopte het schot met mijn bovenste hand'', blikte Pickford gelukzalig terug op zijn moment van WK-glorie. ,,Dat doe ik bijna altijd. Ik heb daarvoor kritiek gekregen, maar het gaat erom dat je die bal tegenhoudt, dat is het enige dat telt. Ik ben misschien nog aan de jonge kant, maar ik beschik al wel over voldoende mentale kracht en ervaring. Daar heb ik nu van kunnen profiteren. Het was een geweldige avond voor Engeland om weer eens een strafschoppenreeks winnend af te sluiten.''

Al zes keer stapten de Britten bij een WK of EK als verliezer van het veld na een strafschoppenreeks. In 1996 bij het EK was het in de kwartfinales tegen Spanje nog wel een keer goed afgelopen vanaf elf meter voor Engeland.