Sport/Tennis
2258354
Tennis

Nederlandse vooral in tweede set op dreef

Sterk optreden Bertens, Venus Williams wacht nu in derde ronde

LONDEN - Kiki Bertens heeft in de tweede ronde op Wimbledon in twee sets gewonnen van de Russische tennisster Anna Blinkova: 6-4, 6-0.

De Nederlandse begon slecht aan de wedstrijd. Haar eerste servicebeurt leverde ze meteen in en Blinkova liep al snel uit naar 3-0 en kreeg ook breakkansen op 4-0, maar die liet ze liggen. En dus vocht de Wateringse zich terug in de set zelfs: 3-3.

Bertens stoomde vervolgens met een break naar een 4-3 voorsprong, maar ze werd meteen zelf ook weer gebroken. Toch brak ze de Russische in de game daarna meteen weer: 5-4. Ze liet zich niet nogmaals breaken en sloeg de set knap binnen: 6-4.

Venus

Dat gaf haar vertrouwen, ze wist Blinkova meteen te breaken in de tweede set. Bertens was ’on fire’ en de Russische wist eigenlijk geen raad met de scherpe groundstrokes van de Nederlandse. Ze liep al snel uit naar 5-0 en serveerde de wedstrijd dan ook uit: 6-0.

In de volgende ronde wacht nu vijfvoudig Wimbledon-winnares Venus Williams. De Amerikaansse won met 4-6, 6-1 en 6-0 van de Roemeense Alexandra Dulgheru.

Grand slams

Bertens trof Venus Williams een keer eerder. Begin dit jaar stonden ze tegenover elkaar in Miami en toen won Venus met 5-7 6-3 7-5.

De beste tennisster van Nederland presteert dit jaar naar behoren op de grand slams. Op de Australian Open haalde ze de derde ronde en ook op Roland Garros lukte dat. Ze verloor van respectievelijk de Deense Caroline Wozniacki en Angelique Kerber uit Duitsland.