2258656
Tennis

Federer eenvoudig naar volgende ronde

LONDEN - Roger Federer heeft zonder problemen de derde ronde bereikt op Wimbledon. De titelhouder liet de Slowaak Lukas Lacko in anderhalf uur met 6-4 6-4 6-1 kansloos.

Federer stond tegen de nummer 73 van de wereld geen enkel breakpoint toe en sloeg in totaal zestien aces. Op zijn eerste opslag verloor hij slechts drie punten.

,,Mijn team en ik zijn blij dat ik niet al te veel energie verspil zo vroeg in het toernooi", zei Federer na afloop. ,,Dat maakt het een stuk makkelijker dan dat wanneer je allerlei vijfsetters moet spelen. Maar ik heb het toernooi ook weleens gewonnen nadat ik in de eerste ronde bijna was uitgeschakeld."

In de derde ronde treft Federer, die jaagt op zijn negende titel op Wimbledon, de Duitser Jan-Lennard Struff die de Kroaat Ivo Karlovic in vijf sets versloeg. Na bijna vier uur stond de eindstand op het scorebord: 6-7 (5) 3-6 7-6 (4) 7-6 (4) 13-11. Struff won in de eerste ronde eveneens in vijf sets van de Argentijn Leonardo Mayer. Ook in dat duel werkte de 28-jarige Duitser een achterstand van 0-2 weg.

De als dertiende geplaatste Milos Raonic, de finalist in 2016, had zijn handen vol aan de Australiër John Millman, maar won wel in drie tiebreaks.