Sport/WK 2018
2259038
WK 2018

Maradona tiert over diefstal van Engeland op WK

Diego Maradona

Diego Maradona

MOSKOU - Het WK is redelijk klaar met Diego Maradona, maar Pluisje zelf is dat nog niet. De voetballegende vindt de zege van de Engelsen op Colombia ’controversieel’ en gaat zelfs nog een stapje verder: „Het was een monumentale diefstal.”

Diego Maradona

Diego Maradona

Maradona, die met de ’Hand van God’ zijn land Argentinië op het WK van 1986 langs Engeland loodste, gaf voor de wedstrijd al duidelijk zijn voorkeur aan. Gekleed in een volledig Colombia-outfit maakte hij een selfie op Instagram.

Helaas voor El Diego en zijn nieuwe favoriete land, wonnen de Britten na strafschoppen. Volgens de Argentijn gebeurde dat niet op een eerlijke manier. In het programma van de Venezolaanse zender TeleSure gaf hij aan dat Harry Kane ’had valsgespeeld’. Daar bleef het niet bij. Ook de FIFA en scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina kregen er flink van langs.

„Ik heb zitten kijken naar een monumentale diefstal. Sorry voor alle Colombianen, maar zij konden er niets aan doen. De man die de scheidsrechters aanstelt, is de schuldige. Een man als Geiger hoort zo’n pot niet te krijgen. Collina, de man die de leidsmannen op de wedstrijden zet, is gewoon een slechte man. Hij moet zich aan alle Colombianen verontschuldigen.”

Hij vervolgt: „De scheidsrechter weet vast veel van honkbal, maar van voetbal heeft ’ie geen verstand. De Colombiaanse spelers vroegen om de VAR, maar daar werd niet eens naar gekeken.”

Maradona ging vervolgens door met zijn relaas. „Als ik zou werken bij de FIFA, zou dit soort praktijken niet voorvallen. Bij het checken van de VAR had Kane nooit een penalty gekregen.”

Hij vond het pure diefstal. „De strafschop was geen overtreding. Sterker nog, Kane maakte de overtreding.”