Sport/WK 2018
2260005
WK 2018

FIFA baalt van uitspraken Maradona

Diego Armando Maradona

Diego Armando Maradona

De wereldvoetbalbond FIFA heeft afstand genomen van de scherpe kritiek van de voormalige voetbalkoning Diego Maradona op de arbitrage tijdens het duel tussen Colombia en Engeland in de achtste finale van het WK.

Diego Armando Maradona

Diego Armando Maradona

Volgens de 57-jarige Argentijn was er bij die wedstrijd, die Engeland won na strafschoppen, onder meer sprake van een ,,monumentale beroving'' van de Zuid-Amerikaanse ploeg bij het toekennen van een strafschop aan de Britten in de reguliere speeltijd.

De FIFA noemde deze uitlating van Maradona ongepast en ongegrond. ,,We betreuren het zeer zulke uitspraken van een speler te lezen die voetbalhistorie heeft geschreven.''

Arbiter Mark Geiger deelde in de vijandige wedstrijd acht gele kaarten uit waarvan zes aan Colombia. De FIFA bestempelde het optreden van de Amerikaanse scheidsrechter later als ,,positief''.

Diego Maradona is als zogenoemde FIFA-legende prominent aanwezig bij het WK in Rusland. Zijn verschijning op het ereterras, soms ingetogen en slapend, maar ook soms fanatiek en agressief, zorgt steeds weer voor de nodige commotie in het stadion en bij het mondiale tv-publiek.