2261802
Voetbal

Club Aké schikt voor ruim 5 miljoen

Het stadion van Bournemouth

Het stadion van Bournemouth

BOURNEMOUTH - De Engelse voetbalclub Bournemouth heeft een schikking van ruim 5 miljoen euro getroffen met de EFL, de organisatie achter de drie competities die onder de Premier League zitten.

Het stadion van Bournemouth

Het stadion van Bournemouth

De zaak dateert van drie jaar geleden, toen Bournemouth als kampioen van het Championship voor het eerst promoveerde naar de hoogste klasse in Engeland. De club voldeed in het seizoen 2014-2015 niet aan de financiële regels.

Bournemouth eindigde destijds voor liefst 43 miljoen euro in de rode cijfers, maar promoveerde wel naar de Premier League. Op het hoogste niveau in Engeland stroomt het geld binnen bij de clubs vanwege lucratieve tv-deals.

Afhandeling van de zaak liet lang op zich wachten omdat Queens Park Rangers, dat in 2015 juist degradeerde uit de Premier League, de regels wat betreft Financial Fair Play in de tussentijd aanvocht bij een arbitragehof. Drie jaar later ligt er nu toch een schikking op tafel.

Bournemouth, de club van Oranje-international Nathan Aké, eindigde afgelopen seizoen op de twaalfde plaats in de Premier League.