Sport/Wielrennen
226250904
Wielrennen

Verkouden Mathieu van der Poel stapt af in Ronde van Zwitserland

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

Wielrenner Mathieu van der Poel gaat niet meer van start in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland. De tweevoudig ritwinnaar sukkelt met een verkoudheid na de regenval van de voorbije dagen. Van der Poel wil geen verdere risico’s nemen.

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel

De kopman van Alpecin-Fenix, die deze week twee etappes won in Zwitserland, is wat verkouden.

Volgens zijn Belgische ploeg Alpecin-Fenix heeft Van der Poel een lichte verkoudheid opgelopen door het natte weer. De medische staf heeft besloten dat het beter is hem uit de koers te halen, om zijn gezondheid niet verder te schaden met het oog op de komende wedstrijden.

Alpecin-Fenix laat weten dat de Nederlands kampioen en zijn ploeggenoten iedere twee dagen zijn getest op het coronavirus. Alle tests waren negatief.

Van der Poel verdedigt volgende week zijn titel bij de NK op de weg en gaat daarna van start in de Ronde van Frankrijk. De wielrenner wil op de Olympische Spelen van Tokio om de medailles strijden bij het mountainbiken.

Maagvirus

Niet alleen Van der Poel is afgestapt in de Ronde van Zwitserland. Bij het team van BikeExchange zijn er liefst vier renners niet meer vertrokken. Jack Bauer, Luke Durbridge, Amund Grøndahl Jansen en Lucas Hamilton zijn ook niet meer opgestapt. Het kwartet kampt met een maagvirus.

Vooral voor Hamilton is dat een flinke domper. De Australiër reed donderdag een sterke etappe, waarin hij vierde werd. Daardoor stond hij zesde in het algemeen klassement.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo