2262926
Sport

Streep door UFC-titelgevecht

Max Holloway is niet fit genoeg om te vechten.

Max Holloway is niet fit genoeg om te vechten.

Het gevecht tussen Max Holloway en Brian Ortega van zaterdag, om de UFC-vedergewichttitel, is van de baan.

Max Holloway is niet fit genoeg om te vechten.

Max Holloway is niet fit genoeg om te vechten.

Holloway heeft moeten afzeggen vanwege symptonen die duiden op een hersenschudding. Wat hem exact mankeert, is nog onduidelijk.

De trainers van de Hawaïaan signaleerden eerder deze week dat de vechter niet helemaal scherp was en lieten hem daarop een check ondergaan in het ziekenhuis. Daar werd echter niets vreemds geconstateerd.

Holloway ging verder met zijn voorbereidingen, maar kwam nog steeds overduidelijk energie te kort tijdens trainingen. Toen hij na een dutje amper wakker te krijgen was en vervolgens last had van flitsen en ook moeizaam uit zijn woorden kwam, wist zijn team genoeg.

Ortega reageerde sportief op de tegenvaller. „Het is wat het is. We vechten wel een andere keer.”

UFC 226 belooft desondanks een spectaculaire avond te worden. De hoofdpartij tussen kampioenen Daniel Cormier (lichtzwaargewicht) en Stipe Miocic (zwaargewicht) gaat gewoon door en ook de partij tussen zwaargewichten Francis Ngannou en Derrick Lewis belooft een spektakelstuk te worden.

Saki

Ook de Turkse Nederlander Gokhan Saki komt in Las Vegas in actie. Khalil Rountree Jr is zijn tegenstander.

Saki, uitkomend in de lichtzwaargewicht-divisie, maakte vorig jaar zijn debuut in de UFC. Hij versloeg de Braziliaan Henrique da Silva met een spectaculaire knock-out.