Sport/WK 2018
2264836
WK 2018

Martínez: ’België is er klaar voor’

Roberto Martinez

Roberto Martinez

KAZAN - Belgisch bondscoach Roberto Martínez kijkt met plezier en respect uit naar de confrontatie met Brazilië, in de kwartfinale van het WK voetbal in Rusland.

Roberto Martinez

Roberto Martinez

„Als er één land is waartegen je op een wereldkampioenschap graag wil spelen is dat Brazilië”, aldus de 44-jarige Spanjaard. „En als er één land is dat weet hoe je wereldkampioen moet worden is dat ook Brazilië.”

Dat is vrijdag in Kazan ook het grote verschil tussen beide elftallen, zegt Martínez. „Brazilië heeft op het hoogste niveau de meeste ervaring. Verder hoeven wij niet voor ze onder te doen. We weten dat we een kans hebben. België is er klaar voor, zo klaar als je maar ergens voor kunt zijn. Op deze wedstrijd hebben we niet voor niets twee jaar gewacht.”

Of Marouane Fellaini en Nacer Chadli, die tegen Japan sterk invielen, nu van het begin spelen bleef onduidelijk. „Op dit toernooi heb je geen sterk elftal maar een sterke selectie nodig. Anders kom je niet ver”, aldus Martínez. „Met elf man is nog nooit iemand wereldkampioen geworden. Iedereen bij ons is vol vertrouwen en klaar om de wedstrijd te spelen. We hebben meerdere mogelijkheden. De wissels tegen Japan toonden aan dat iedereen mentaal sterk genoeg is om het verschil te maken.”

Op de geruchten dat hij na het WK bondscoach van Spanje wordt wilde Martínez niet reageren. „Op dit moment is er maar één wedstrijd die me bezighoudt. Dat is die tussen Brazilië en België.”